Hollywood teknolojisi eğitimin hizmetinde
Üsküdar Amerikan Lisesi’nde öğrenciler, Hollywood’da kullanılan Motion Capture teknolojisinden yararlanarak ders yapabilecekler.
‘Yüzüklerin Efendisi’ ve ‘Neşeli Ayaklar’ gibi birçok sinema filminin en temel teknolojilerinden biri olan Motion Capture sayesinde öğrenciler, insan veya her türlü nesnenin hareketini doğrudan bilgisayara aktararak yeniden programlayabilecekler.
SEV bugüne kadar bünyesindeki okullarını üniversite seviyesinde bilimsel laboratuvarların yanı sıra 3D yazıcılar, grafik ve tasarıma yönelik bilgisayarlarla donatmıştı. Son olarak Green Box uygulamalarını hayata geçiren SEV okullarında, çocuklar yaratıcılıklarını doğrudan hayata geçirebiliyor. ‘Maker’ adı verilen kültür ile genç kuşak mucitler, bu laboratuvarlarda kod yazıyor, robot yapıyor, ürün geliştiriyor, tasarımlar yapabiliyor. Tüm bunları da 3D yazıcılarla anında üretip gerçek haline getirebiliyorlar.
USAID desteği ile ilk olarak Üsküdar Amerikan Lisesi’nde kurulan Motion Capture laboratuvarı, aynı zamanda Türkiye’de bir lisede de ilk kez kullanılıyor. Hollywood’da sinema endüstrisiyle popüler hale gelen bu özel teknoloji sayesinde, insan veya her türlü nesnenin hareketi bilgisayara aktırılarak, yeniden programlanabiliyor. Örneğin, bir basketbolcunun vücuduna sensörler yerleştirip, üç sayı atışını kaydedip, bunu bir robota veya bir çizgi animasyona aktarabiliyorsunuz. Yani gerçek dünyayı birebir siber uzaya taşıyabiliyor ve buna göre yeni hareketler üretebiliyorsunuz.
HAREKETLERİ ANALİZ EDİYORLAR!
Motion Capture laboratuvarında; özellikle Bilişim Teknoloji derslerinde animasyon, dijital hikaye üretimi, fizik alanında laboratuvar deneyleri kurgulaması ve Beden Eğitimi alanında sporcuların hareket analizlerinde uygulamalar yapılıyor. Özellikle 3D tasarım alanında çalışmayı düşünen, mühendislik ya da tıp hedefleyen öğrenciler, Motion Capture laboratuvarındaki çalışmalara yoğun ilgi gösteriyor.